Wanneer u op zoek bent naar leuke aanbiedingen, een rondreis met eigen auto of een cruise naar één van deze prachtige eilanden, met Smyril Line maakt u de juiste keuze. Met uw auto, motor, caravan, camper of fiets aan boord van het MS Norröna geniet u van alle faciliteiten en het prachtige uitzicht over de Noord-Atlantische Oceaan. U vaart veilig, snel en ontspannen naar uw bestemming.
Smyril Line biedt zowel uitsluitend vervoer als complete reispakketten met accommodatie w.o. hotels of vakantiewoningen. Laat u inspireren op deze pagina en neem vrijblijvend contact met ons op. Smyril Line vaart al meer dan 30 jaar op deze Noord-Atlantische route en onze medewerkers kennen de bestemmingen als geen ander.

TROLL TRAVEL berekent u geen reserveringskosten

IJsland zal me nog lang bijblijven. Wat een landschappen heb ik daar gezien! Materiaal, structuur en kleur: steeds veranderde er van alles. Daar met de motor tussendoor sturen was geweldig.

Avatar

Willem D.A. Laros

Færøer en IJsland: onwaarschijnlijk mooi motorrijden

Rederij Smyril Line is opgericht in november 1982 en is heden een internationaal bedrijf met eigen kantoren in de Færøer Eilanden, IJsland, Duitsland en Denemarken. Smyril Line werkt samen met Generaal Agenten in het grootste deel van Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Tórshavn op de Færøer Eilanden.
Drie scheepsofficieren, Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu en Andrias Joensen kochten de Zweedse veerboot Gustav Wasa, renoveerde en noemde het schip MS Norröna. Het had een capaciteit van 1.050 passagiers en 300 auto’s. Het eerste vaarseizoen was de zomer van 1983. In de loop der jaren raakte Smyril Line bekend als de betrouwbare verbinding tussen de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en het vasteland van Europa. De vraag naar vervoer steeg gestaag en na 20 jaar was het tijd om het MS Norröna te vervangen door een grotere, meer moderne veerboot. In 2003 kwam het huidige MS Norröna in de vaart met een capaciteit van 1482 passagiers en 800 auto’s en maakte haar eerste reis op 7 april 2003. Deense Travel Awards nomineerde Smyril Line in 2012 voor de top drie Personenvervoer Rederijen. In 2014 werd het MS Norröna benoemd door de Færøerse Scheepvaart Commissie tot schip van het jaar. Smyril Line verzorgt naast reizen ook het vrachtvervoer naar de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan. In 2017 werd het MV Mykines aangekocht voor het vrachtvervoer tussen Rotterdam, Tórshavn en Reykjavík. Op deze route worden ook campers en auto’ s met caravan meegenomen, echter geen passagiers.

SMYRIL LINE Nederland bv
Willem Alexanderhof 1
3331 AS  ZWIJNDRECHT
Nederland

+31 (0) 78 619 85 25

info@trolltravel.com