Odyssee Reisgids naar de onbekende Færøer Eilanden

Reisgids naar de onbekende Færøer Eilanden, een magische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Aantrekkelijke bestemming voor rustzoekers en avonturiers. Odyssee neemt je in deze gids mee op reis naar de belangrijkste plekken, de mooiste hoekjes, maar ook naar plaatsen op de Færøer Eilanden waar misschien niet iedereen zal komen.

Met de Odyssee Reisgids komt een onbekende wereld van een onbekende eilandengroep ver weg in de Atlantische Oceaan in beeld. Deze verzameling eilanden – achttien in totaal – wordt nog maar door weinig mensen bezocht. Vreemd eigenlijk, want de eilandengroep biedt door zijn geïsoleerde ligging juist iets anders dan het alledaagse. In deze gids komen diverse thema’s aan de orde: natuur, cultuur, het hedendaagse leven en een blik op de geschiedenis. Odyssee neemt je mee op reis naar de belangrijkste plekken, de mooiste hoekjes, maar ook naar plaatsen waar misschien niet iedereen zal komen. Veel informatie gaat over het reizen naar en binnen deze eilandengroep. De beschrijving van plaatsen en eilanden wordt afgesloten met een blok praktische informatie. Onder het kopje Accommodatie staat informatie over belangrijke hotels, pensions en andere overnachtingsmogelijkheden. De belangrijkste informatie over de Færøer Eilanden staat in het reisdeel van de gids. Toeristisch gezien zijn de achttien eilanden verdeeld in een aantal districten, waarbij eilanden geclusterd zijn: Zuid- en Noord-Streymoy, Eysturoy-Norðoyggjar, Vágar-Mykines, Sandoy-Skúvoy en tot slot Suðuroy. In het reisdeel is ook veel andere informatie verweven, zoals geschiedenis, taal, politiek en praktische informatie over reizen en verblijven. Afsluitend is een alfabetisch overzicht van puur praktische zaken. Deze staan alfabetisch gerangschikt voor de gemakkelijke vindbaarheid. Wij wensen je veel plezier met de Odyssee Reisgids!

Fred Geers kiest voor zijn reizen vooral noordelijke bestemmingen. Belangstelling voor ruimte, ongerepte natuur en de meest oorspronkelijke landschappen vormt daarbij de grootste drijfveer. Daarnaast is een voorliefde voor Scandinavische taal en cultuur een belangrijk motief voor de tochten naar het noorden. Interesse in de onderlinge inwerking van de noordelijke landen maakt de belangstelling compleet. De ontdekkingstochten van de Vikingen, de Zweedse en de Deense overheersing van Noorwegen en de migratie van Finnen naar regio’s met werkgelegenheid zijn daar mooie voorbeelden van. Voor de Færøer Eilanden geldt de roep om onafhankelijkheid van het moederland Denemarken. Op de lange en boeiende zeereizen naar de eilanden in de noordelijke oceaan is deze gids al ontstaan. Genoeg inspiratie om deze gedachten om te zetten in woord en beeld.

 

Faeröer © 2018 Odyssee Reisgidsen © 2018 Fred Geers. Alle rechten voorbehouden. Vierde geactualiseerde druk 2018. Tekst en foto’s: Fred Geers. Serieredactie: Bartho Hendriksen en Leo Platvoet. Kaart: UvA-Kaartenmakers, Castricum | www.uva-kaartenmakers.nl. Omslag: naar een ontwerp van De Weijer Design | www.deweijerdesign.nl. ISBN: 9789461230225

Bron: Odyssee Reisgidsen vof
www.odyssee-reisgidsen.nl/gids/faeroer