Eclipsreis USA America’s Music Cities 2017

€3.765,00

Wanneer in augustus 2017 de schaduw is gevallen over de midwestelijke staten van Amerika, was het bijna drie decennia geleden dat de Noord-Amerikanen als laatste getuigen zijn geweest van een totale zonsverduistering in hun eigen achtertuin. Wat was er mooier om deze zeldzame gebeurtenis aan de hemel met Eclipse Travel Group te ervaren in America’s Heartland? Op 21 augustus 2017 vond deze totale zonsverduistering plaats van 2 minuten en 40 seconden; de eerste North American Solar Eclipse in bijna 30 jaar.

Een memorabele rondreis door het muzikale hart van Amerika en een beleving van de totale zonsverduistering in Nashville op 21 augustus 2017. Eclipse Travel Group organiseerde een zonsverduisteringtour en samenstelde een 9-daagse reis “America’s Music Cities Total Solar Eclipse” met een bezoek aan Tennessee, Mississippi en Louisiana. Een rondreis met een volledig reisprogramma. Daarbij werden tevens de intercontinentale vluchten verzorgd. De 9-daagse rondreis “America’s Music Cities Total Solar Eclipse” werd verlengd met een pre- en/of posttour.
De reis begon in New Orleans, stad van jazz en gospel en startpunt van een prachtige rondreis door het muzikale hart van Amerika. Daarbij werden de meest belangrijke en interessante plaatsen van de muziek aangedaan zoals New Orleans, Memphis en Nashville. Verschillende muziekstijlen passeerden zoals Jazz, Blues en Country & Western. Niet alleen de muziek maakt deze regio zo bekend. Ook de katoenplantages, bijbehorende huizen en Graceland, Elvis Presley’s huis in de “Deep South” werden bezocht! De rondreis eindigde in Nashville; de bakermat van de countrymuziek. Vervolgens naar Memphis, de geboorteplaats van de blues, alwaar tijdens het 2-daags verblijf een bezoek werd gebracht aan Elvis Presley’s Graceland. Dat Memphis een echte muziekstad is, blijkt wel wanneer je naar de Memphis Walk of Fame gaat. Net als in Los Angeles, is in Memphis een straat met sterren op de grond. De namen in de sterren zijn van muzikanten uit de stad. Je ziet bijvoorbeeld namen als B.B. King, Ray Charles en Alberta Hunter. De laatste drie dagen van de rondreis werd kennis gemaakt met Nashville en Grand Ole Opry studio bezocht, waar een live optreden werd bijgewoond. Er werd een kijkje genomen achter de schermen in de historische RCA Studio B, waar Elvis, Chet Atkins, Roy Orbison, Dolly Parton en talloze andere legenden een aantal van hun meest bekende hits opnamen.
Op maandag 21 augustus 2017, dé dag van de totale zonsverduistering, vertrokken we in de ochtend naar een door ons geselecteerde plaats in Tennessee, waar werd genoten van een unieke Amerikaanse eclipservaring!

 

Reisprogramma

Maandag, 14.08.17  Aanvang rondreis America’s Music Cities Total Solar Eclipse vanaf  New Orleans, Louisiana
Dinsdag, 15.08.17  French Quarter
Woensdag, 16.08.17  Bayou Cajun Country
Donderdag, 17.08.17  New Orleans – Memphis, Tennessee
Vrijdag, 18.08.17  Elvis, Graceland, Memphis
Zaterdag, 19.08.17  Nashville, Tennessee
Zondag, 20.08.17  Nashville, Tennessee
Maandag, 21.08.17  Nashville, Tennessee, Total Solar Eclipse
Dinsdag, 22.08.17  Einde rondreis America’s Music Cities Total Solar Eclipse in Nashville, Louisiana

Deze groepsreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen op maat, naar aard en in alle prijsklasse.