FourX4 Rondreis IJsland

Op aanvraag

IJsland en Færøer Eilanden -unieke bestemmingen welke met geen ander land zijn te vergelijken. IJsland staat bekend om haar maanachtige ruige landschap, met routes langs diverse wonderen der natuur. Spuitende geisers, geothermische activiteiten, (slapende) vulkanen, lava landschappen, watervallen, lagunen, bruisende rivieren en gletsjers. De Færøer Eilanden telt 18 eilanden, met Tórshavn als de kleinste hoofdstad van Europa. U ontdekt er een natuurlandschap met vele contrasten temidden van de alom aanwezige zee. Torenhoge bergen, diepe kloven en groene velden met daarop het nationaal symbool ‘Færøerse Schapen’. Het landschap kent gevaren en moeilijkheden die in eigen land niet met uw 4WD kunnen worden getrotseerd: doorwaadbare snelstromende rivieren, afgronden, ongeasfalteerde wegen door de wildernis en tegelijk ervaart u de rust.

Scandinavian FourX4 Tours is gespecialiseerd in fourwheeldrive reizen. Met onze ruime ervaring organiseren wij 4WD reizen op maat en in alle prijsklasse. Wij kunnen bovendien ook in overleg met uw clubleden een reis op maat samenstellen.

Reisprogramma

Dag 1; naar omgeving Hamburg
Dag 2; inscheping in Hirtshals voor de overtocht naar de Færøer Eilanden
Dag 3; dag op zee
Dag 4; aankomst Tórshavn
Dag 5; verblijf op de Færøer Eilanden
Dag 6; inscheping en vertrek naar IJsland
Dag 7; aankomst IJsland en naar Höfn
Dag 8; Höfn – Kirkjubæjarklaustur
Dag 9; naar Reykjavík en bezoek Blue Lagoon
Dag 10; dagtocht omgeving Reykjavík
Dag 11; naar Mývatn
Dag 12; verblijf in de omgeving van Mývatn
Dag 13; naar Egilsstaðir
Dag 14; inscheping en vertrek naar Denemarken
Dag 15; dag op zee
Dag 16; naar omgeving Silkeborg
Dag 17; naar huis

Reissom

De reissom is op aanvraag en is per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer-buitenhut met bad/douche en toilet. De verzorging is op basis van half pension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijtbuffet op de laatste (17e) dag volgens het tourprogramma.

Wat is inbegrepen:

 • 1 overnachting in Buchholz i.d.N, Duitsland
 • Passage Hanstholm – Tórshavn, Tórshavn – Seyðisfjörður en  Seyðisfjörður – Hanstholm aan boord van het MS Norröna
 • 4 overnachtingen aan boord van het MS Norröna
 • Transport van uw 4WD aan boord (lengte = max. 5 meter, hoogte = max. 2.50 meter)
 • 1 ekstra ontbijtbuffet bij aankomst in Hotel Føroyar in Tórshavn, Færøer Eilanden
 • 2 overnachtingen in Hotel Føroyar in Tórshavn, Færöer
 • 7 overnachtingen in boerderijen, guesthouses, zomerhotels en goede, eenvoudige hotels op IJsland
 • 1 overnachting in Silkeborg, Denemarken
 • Havenbelastingen
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen en Stichting Garantiefonds Reisgelden

 Wat is niet inbegrepen:

 • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice
 • Parkeer-, veer- en tolgelden
 • Tijdens het verblijf aan boord van het MS Norröna van Smyril Line zijn geen maaltijden inbegrepen
 • Annuleringsrisicoverzekering, reisverzekering. Wij adviseren u om een annuleringsrisicoverzekering met vakantiegarantie af te sluiten, tegelijkertijd doch uiterlijk binnen 7 dagen na aanmelding

Huttoeslagen:

In de reissom is het gebruik van ***standaardhutten inbegrepen. Uw basiscategorie is voorzien van bedden, beddengoed, handdoeken, zeep, individueel regelbare airconditioning, toiletruimte met douche en wc en radio met boordomroep, TV, haarföhn, broekenpers. Voor uitgebreid comfort zoals meer oppervlakte (in m²), zithoekje, 2 benedenbedden of meerdere kamers, wordt een toeslag berekend. Het hoogste comfort vindt u in de suite en luxehut. Indien u van luxe-, of redershut of suite gebruik wilt maken, dan wordt deze hut op aanvraag en naar beschikbaarheid voor u ingeboekt. Deze toeslag geldt voor elke nachtelijke passage afzonderlijk en is per persoon.

Deze FourX4 rondreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.