Vliegreis IJsland Puur Natuur

Op aanvraag

IJsland, een unieke bestemming welke met geen ander land is te vergelijken. IJsland staat bekend om haar maanachtige ruige landschap, met routes langs diverse wonderen der natuur. Spuitende geisers, geothermische activiteiten, (slapende) vulkanen, lava landschappen, watervallen, lagunen, bruisende rivieren en gletsjers.

IJsland, land of fire and ice….Tijdens deze korte 5-daagse reis zien we de highlights van dit prachtige land. We genieten van het heerlijke thermale water in de unieke Blue Lagoon en een gletsjerwandeling op de Sólheimjökull. We maken een dagtocht naar de Golden Circle, Gullfoss waterval en Strokkurgeysir en sluiten de reis af met het spotten naar walvissen en dolfijnen in de Faxaflóibaai bij Reykjavík.

 

Reisprogramma

Dag 1; naar Reykjavík en bezoek aan Blue Lagoon
Vlucht Amsterdam/Brussel – Reykjavík met  Icelandair. Transfer vanaf luchthaven Keflavík naar Reykjavík. Onderweg een stop voor een bezoek aan de unieke Blue Lagoon, waar we genieten van een warm bad in het felblauw gekleurde water. Na afloop transfer naar het hotel in de omgeving van Hella (bijvoorbeeld Hotel Stracta Hella).

Dag 2; Zuidkust
We maken maken een dagexcursie naar de Zuidkust met bezoeken aan Seljalandsfoss, Skógafoss en het zwarte strand van Vik. Op de Sólheimajökull wordt een gletsjerwandeling gemaakt. Overnachting in  de omgeving van Hella.

Dag 3; Golden Circle Classic
Vandaag staat de Golden Circle Classic excursie op het programma. We bezoeken aan het Thingvellir nationale park, de indrukwekkende Gullfosswaterval en Geysir met de regelmatig spuitende Strokkurgeiser. Overnachting in de omgeving van Gullfoss (bijvoorbeeld Hotel Litli Geysir-Haukadalur).

Dag 4; Reykjavík – walvissen – en dolfijnensafari
Vandaag maken we een boottocht door de Faxaflóibaai op zoek naar walvissen, dolfijnen en zeevogels. Rest van de dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen. Overnachting in Reykjavík.

Dag 5; Reykjavík
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam/Brussel met  Icelandair.

 

Reissom

Bovenstaand arrangement bieden wij u aan per persoon op basis van logies met ontbijtbuffet in een gedeelde 2-persoonskamer met bad en/of douche en toilet en is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Toeslagen per persoon

  • 1-persoonskamer op aanvraag

Inclusief in de reissom

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel- Reykjavík
  • Transfer per luxe touringcar ter plaatse
  • 4 overnachtingen op basis van logies met ontbijt

Niet inbegrepen in de reissom

  • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor musea, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice, brandstoftoeslagen en vertrekbelasting.
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies en extra’s, prijs op aanvraag

  • Diners

Vertrekdatum

  • Dagelijks, het gehele jaar.

Deze groepsreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen.