Vliegreis Noorwegen Wintersprookje in Røros

Op aanvraag

Het bergdorp Røros, Noorwegen, wordt vermeld op de UNESCO's World Heritage List. Dit schilderachtig dorpje, bekend door haar mijnbouw en agrarisch verleden, is ongelooflijk mooi tijdens de kerstperiode. Røros verwelkomt reizigers met open armen en biedt voor ieder een bijzondere kerstbeleving. Kleine cafés, pittoreske huizen, historische hotels, arresledetochten en traditionele kerstmarkten maken deze bestemming uniek in Noorwegen. In de regio leven de meest zuidelijk gesitueerde Samen (Lappen) met rendieren van Noorwegen. Er is een redelijke sneeuwgarantie en is Røros het koudste plaatsje in Noorwegen. In december 2016 was het -25° C.

Verblijf in het Bergstadens Hotel, Røros op basis van kamer met ontbijtbuffet. Het hotel staat in het centrum van het dorp en biedt gratis Wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met ligbad en/of douche en toilet, haardroger, gescheiden bedden en een makkelijke stoel. Een gestoffeerde of een harde vloerbedekking en satelliet-tv. Rookvrij. Enkele kamers beschikken over een balkon. In het Restaurant Peder Hiort Mathus serveert men een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten. Het Bergstadens Hotel bevindt zich om de hoek van de beroemde straat Bergmannagata. Het is een paar minuten lopen naar de pittoreske huizen in de wijk Finneveta. Het Røros Museum bevindt zich op 500 meter loopafstand.

 

Reisprogramma 

Dag 1;
Rechtstreekse vlucht Amsterdam-Trondheim per KLM. Vertrek: 14.40 uur. Aankomst: 16.55 uur.Transfer met eigen touringcar van Trondheim naar Røros van ongeveer 2½ uur. Verblijf in het Bergstadens Hotel op basis van kamer met ontbijtbuffet.

Dag 2; 
Breng vandaag o.m. een bezoek aan het museum van de Olav’s Mijn en beroemde kopermijn. ’s Middags de mogelijkheid voor een wandeling o.l.v. lokale gidsen door het dorp en luisteren naar verhalen over de rijke historie van dit prachtige plaatsje. Tijdens het bezoek en verblijf vindt de jaarlijkse, 3-daagse kerstmarkt plaats en staan er diverse kramen met lokale traditionele ambachten en handwerken en lekkernijen. Het stadje biedt voldoende eetgelegenheden om in de avond een diner te gebruiken. Verblijf in het Bergstadens Hotel op basis van kamer met ontbijtbuffet.

Dag 3; 
Maak een tocht met paard en arreslee door de besneeuwde straatjes met prachtige houten huizen als decor ingepakt in een warme deken en/of ‘s middags een huskytocht door de besneeuwde omgeving buiten het dorp. Verblijf in het Bergstadens Hotel op basis van kamer met ontbijtbuffet.

Dag 4,
Gecombineerde transfer met stadsbezoek. Vertrek uit Røros voor een bezoek aan Trondheim en aansluitend naar het vliegveld. Rechtstreekse retourvlucht Trondheim-Amsterdam per KLM. Vertrek: 17.25 uur. Aankomst: 19.35 uur. Transfer met eigen touringcar van Røros via Trondheim stad naar vliegveld Værnes.

Trondheim was de hoofdstad van Noorwegen van 1030 tot 1217 en speelde een belangrijke rol in de Noorse geschiedenis. De Nidaros Dom (kathedraal) is al bijna 1000 jaar een bedevaartsoord. De stad heeft een grote populatie aan studenten door de Universiteit van Wetenschap en Technologie waardoor er een relaxte en gezellige sfeer heerst. Het prachtige Bakklandet is het idyllische oude centrum met prachtige Noorse huizen en laat de oude sfeer van de stad herleven. Mogelijkheid voor een stadswandeling o.l.v. een lokale gidsen door deze bijzondere stad met een bezoek aan de diverse bezienswaardigheden w.o. Nidaros Dom.

 

Reissom

Bovenstaand arrangement bieden wij u aan per persoon op basis van logies met ontbijtbuffet in een gedeelde 2-persoonskamer met bad en/of douche en toilet en is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Toeslagen per persoon

 • 1-persoonskamer op aanvraag

Inclusief in de reissom

 • Retourvlucht met KLM van Amsterdam naar Trondheim
 • Transfer van Trondheim naar Røros per luxe touringcar
 • 3x Logies en ontbijtbuffet tijdens het verblijf in Bergstadens Hotel, Røros
 • Transfer van Røros naar Trondheim/Værnes per luxe touringcar

Niet inbegrepen in de reissom

 • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor musea, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice, brandstoftoeslagen en vertrekbelasting.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies en extra’s, prijs op aanvraag

 • Stadswandeling Røros
 • Huskysafari
 • Rendiersafari
 • Paard en arreslee
 • Bezoek aan de kopermijn van Røros
 • Gids stadstour Trondheim met bezoek aan Nidaros Dom

Vertrekdatum

Tussen 1 november en 1 maart

Deze groepsreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen.