Vliegreis Noorwegen Tromsø Sneeuw & Safari

Op aanvraag

Met een slee door de schitterende besneeuwde natuur van Noord-Noorwegen. We maken kennis met de Sami, de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige gebied en leren over hun leven en werken in het hoge noorden.

Reisprogramma

Dag 1; naar Tromsø
Vlucht Amsterdam/Brussel via Oslo naar Tromsø. Na een korte rit door de sneeuw (onze eerste belevenis) naar ons hotel in Tromsø voor het diner en de overnachting.

Dag 2; verblijf in Tromsø
Na een uitgebreid Noors ontbijt gaan we van start met een onvergetelijke huskysafari. Met slee en kwispelende huskyhonden maken we een sledetocht door de schitterende natuur, besneeuwde velden en bossen, van Lapland. Na de middag bezoeken we de bijzonder vormgegeven IJskathedraal met het enorme gebrandschilderde raam. Na het diner vertrekken we met een touringcar naar een observatiepunt (met verwarmde ruimte) om hopelijk lang te kunnen genieten van het Noorderlicht.  Overnachting in een hotel in Tromsø.

Dag 3; verblijf in Tromsø
Wij gebruiken het ontbijt in het hotel en gaan vanochtend op bezoek bij een typisch Laplandse boerderij met rendieren. Deze nobele dieren die onlosmakelijk verbonden zijn met de oorspronkelijke bewoners, de Sami. In de middag maken we een spectaculaire walvistocht per RIB boot, welke nog lang op ons netvliet zal blijven staan. Van oktober tot februari bezoeken diverse walvissoorten (zoals de Humpback Whale en de Killer Whale (Orca) de kust van Tromsø. Met deze RIB boot kunt u heel dicht bij de walvissen komen. Overnachting in een hotel in Tromsø.

Dag 4; naar huis
Na een wat later ontbijt vertrekken we richting het vliegveld van Tromsø voor de terugvlucht via Oslo naar Amsterdam/Brussel.

 

Reissom

Bovenstaand arrangement bieden wij u aan per persoon netto op basis van logies met ontbijtbuffet in een gedeelde 2-persoonskamer met bad en/of douche en toilet en is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Toeslagen per persoon

  • 1-persoonskamer op aanvraag

Inclusief in de reissom

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel via Oslo naar Tromsø
  • Transfer per luxe touringcar ter plaatse
  • 3 overnachtingen op basis van logies met ontbijt

Niet inbegrepen in de reissom

  • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor musea, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice, brandstoftoeslagen en vertrekbelasting.
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies en extra’s, prijs op aanvraag

  • Diners

Vertrekdatum

  • Deze reis is uit te voeren in de maanden november tot en met maart.

Deze groepsreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen.