Motorreis IJsland

Op aanvraag

Doorlopende natuurvoorstelling op IJsland. Een tocht door IJsland betekent een schitterend gecontroleerd avontuur, dat al begint op het veerschip vanuit het Deense Hirtshals op Jutland, de haven waar de motorrijder tenslotte ook weer het Europese vasteland bereikt. De IJslandse rondrit van Scandinavian Motorbike Tours ontwikkelt zich als een doorlopende natuurvoorstelling, waarin het vulkanische landschap de hoofdrol vertolkt. En waarin woeste watervallen, spuitende geisers, uitgestrekte lavavelden, stoere kraters, diepe fjorden, snelstromende rivieren, kleurige mossen en parmantige papegaaiduikers de vaste spelers zijn. De tourtocht op IJsland voert langs de mooiste plekken van dit ruim 100.000 km² grote natuurparadijs en vergeet daarbij ook de zeer interessante hoofdstad Reykjavík niet.

Een korte, maar uitgebreide rondreis, dus heel wat uren achter het stuur; in totaal 1450-1600 km. Een rondreis IJsland, waarbij hoofdzakelijk Rondweg 1 over het asfalt wordt gevolgd. Zo maakt u kennis met tal van de spectaculairste bezienswaardigheden van IJsland; het beste van IJsland in zo weinig mogelijk tijd!

 

Reisprogramma

Dag 1; Naar Höfn
Dag 2; Djúpivogur naar Dyrhólaey (300 km)
Dag 3; Dyrhólaey naar Selfoss (140 km)
Dag 4; Selfoss naar Reykjavík (50 km)
Dag 5; Reykjavík
Dag 6; Reykjavík naar Akureyri (290-390 km)
Dag 7; Akureyri naar Mývatn (250-300 km)
Dag 8; Mývatn naar Egilsstaðir (280-300 km)
Dag 9; Egilsstaðir naar Seyðisfjörður (30 km)

Wat is inbegrepen:

  • passage Hanstholm – Tórshavn, Tórshavn – Seyðisfjörður en  Seyðisfjörður – Hanstholm aan boord van het MS Norröna
  • 4 overnachtingen aan boord van het MS Norröna
  • transport van uw motor aan boord
  • 9 overnachtingen in boerderijen, guesthouses, zomerhotels en goede, eenvoudige hotels op IJsland
  • havenbelastingen
  • bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen en Stichting Garantiefonds Reisgelden

 Wat is niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor museum, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice
  • Parkeer-, veer- en tolgelden
  • Tijdens het verblijf aan boord van het MS Norröna van Smyril Line zijn geen maaltijden inbegrepen
  • Annuleringsrisicoverzekering, reisverzekering. Wij adviseren u om een annuleringsrisicoverzekering met vakantiegarantie af te sluiten, tegelijkertijd doch uiterlijk binnen 7 dagen na aanmelding

Huttoeslagen:

In de reissom is het gebruik van ***standaardhutten inbegrepen. Uw basiscategorie is voorzien van bedden, beddengoed, handdoeken, zeep, individueel regelbare airconditioning, toiletruimte met douche en wc en radio met boordomroep, TV, haarföhn, broekenpers. Voor uitgebreid comfort zoals meer oppervlakte (in m²), zithoekje, 2 benedenbedden of meerdere kamers, wordt een toeslag berekend. Het hoogste comfort vindt u in de suite en luxehut. Indien u van luxe-, of redershut of suite gebruik wilt maken, dan wordt deze hut op aanvraag en naar beschikbaarheid voor u ingeboekt. Deze toeslag geldt voor elke nachtelijke passage afzonderlijk en is per persoon.

Deze motorreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.