Oldtimerreis Engeland Coast to Coast

Op aanvraag

Engeland, leunend op rijke tradities. Good, old England heeft als tourbestemming nog altijd grote aantrekkingskracht op veel inwoners van het Europese continent. En terecht! Het mooie, veelal licht glooiende landschap, de vele perfect onderhouden tuinen, de stoere burchten en kastelen, de gezellige steden en stadjes, de talloze rijke en vaak oeroude tradities (zoals het links rijden en de populaire pubs) – het zijn allemaal elementen die het land een beetje exotisch tintje geven.

Het wegenstelsel is uitgebreid en goed en brengt u tot in de leukste en nietigste vlekjes van dit oude koninkrijk.
In de Midlands – zoals de naam aangeeft in het centrale deel van het land – komt u al in Upland Britain en verheft het landschap zich steeds meer. Hier stuit u op de Cottswolds Hills en de uitlopers van het Penninisch Gebergte. Het is het oudste industriegebied met steden als Birmingham, Liverpool en Nottingham, maar ook van de fraaie rivierdalen. Het noorden van het land kent de ruigste toppen, met o.a. overblijfselen van oude vulkanen. Twee gebieden in Noord-Engeland zijn meer dan een omweg waard. Het ene is het Lake District, in de graafschappen Cumbria en Lancashire, dat uit zestien meren bestaat en een wandelparadijs is. Het tweede betreft de majestueuze en vaak ook mysterieuze heuvels van de Yorkshire Dales in het noordwesten van Yorkshire, met watervallen en rotsen als torens.

 

Reisprogramma

Dag 1; Overtocht Rotterdam/Zeebrugge-Hull
Dag 2; Liverpool
Dag 3; Bezoek Beatles museum, FC Liverpool
Dag 4; Tourtocht Lake District- Grasmere
Dag 5; Tourtocht Yorkshire Dales-Wetherby
Dag 6; Tourtocht Yorkshire Moors- Brough
Dag 7; Stadsbezoek York – Overtocht Hull-Rotterdam/Zeebrugge
Dag 8; Aankomst Rotterdam/Zeebrugge

 

Reissom

Op aanvraag. Bovenstaand arrangement bieden wij u aan per persoon op basis van logies met ontbijtbuffet in een gedeelde 2-persoonskamer/hut met bad en/of douche en toilet en is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Toeslagen per persoon

  • 1-persoonskamer op aanvraag
  • 1-persoonshut op aanvraag

Inclusief in de reissom

  • Retourpasage Rotterdam/Zeebrugge-Hull
  • 5 overnachtingen op basis van logies met ontbijt (halfpension)
  • Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Niet inbegrepen in de reissom

  • Uitgaven van persoonlijke aard w.o. entreegelden voor musea, garderobe, minibar, pay-tv, roomservice, tafeldranken, vaste telefoon, kosten van verzekeringen, koffie- en theestops, barservice, brandstoftoeslagen en vertrekbelasting.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies en extra’s, prijs op aanvraag

  • Diners

Vertrekdatum

  • Dagelijks in de periode mei tot en met september

Deze oldtimerreis is slechts een voorbeeld van talloze mogelijkheden. Er is een volledige beschrijving beschikbaar, die wij op uw verzoek toesturen. Elke vervoerssoort is in te passen; touringcar, vliegtuig, schip, trein of eigen auto. Met onze ruim 35 jaar lange ervaring stellen wij reizen samen (in groepsverband) op maat, naar aard en in alle prijsklasse.